Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Γιατί οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν κάνουν έκκληση για οικονομική ενίσχυση της δράσης τους στην Ιαπωνία:

Παρόλο που ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος και η καταστροφή τεράστια, οι αρχές της Ιαπωνίας ήταν καλά προετοιμασμένες για μια τέτοιου είδους καταστροφή και είχαν επίσης έτοιμο ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επείγουσας ανταπόκρισης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, έχουνε στείλει ιατρικές ομάδες για να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανταπόκρισης της κυβέρνησης στο σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Οι ομάδες τους διατηρούν κινητές μονάδες και πραγματοποιούν αξιολόγηση των αναγκών που θα καθορίσει το πλαίσιο της παρέμβασης της οργάνωσης. Η παρέμβασή τους στηρίζεται στις υπάρχουσες δωρεές οι οποίες τους επιτρέπουν να αποφασίσουν το χρόνο και τον τρόπο παρέμβασή τους.


Στηρίζοντας συνολικά τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τους δίνετε η δυνατότητα να παρεμβαίνουν άμεσα από τα πρώτα κιόλας 24ωρα μιας επείγουσας κρίσης, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν πρώτα να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σεισμός στην Αϊτής, όπου χάρη στη σταθερή οικονομική στήριξη των δωρητών τους, μπόρεσαν να παρέμβουν άμεσα από τις πρώτες ώρες της καταστροφής.


Επιπλέον, τους επιτρέπετε να παραμένουν συνεπείς στη δέσμευσή τους στο να είναι δίπλα σε πληθυσμούς που δοκιμάζονται είτε αυτοί βρίσκονται στην επικαιρότητα είτε όχι. Για τους παραπάνω λόγους, δεν δέχονται δωρεές οι οποίες προορίζονται συγκεκριμένα για την Ιαπωνία.


Πηγή
http://www.msf.gr  με μικρές αλλαγές

στο κείμενο της σελίδα  δίνονται και στοιχεία λογαριασμού τραπέζης όπου μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα link
http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=10&Itemid=187

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...